Hundecenter Nord

På banen

Når I går ad skovstien ind til banerne, og hundene er i snor, er det vigtigt, at de IKKE møder de andre hunde i snor. For at undgå dette bedes I holde en afstand af ca. 5 m til nærmeste hund på vej hen til banerne.

Inde på banen fordeler I jer – igen med god afstand til nærmeste hund – og afventer nærmere instruktion, før hundene slippes løs.

I frikvarterer, når hundene er løse, skal man helst bevæge sig rundt og ikke tage kontakt til hverken egen eller andres hund. Dette er for at give hundene mulighed for at ”snakke sammen” og lære hinanden at kende uden menneskelig indblanding.

Vi holder os lidt i bevægelse og siger ikke for meget i starten, indtil hundene har vænnet sig til situationen.

I skal nok få mange flere informationer om hvorfor og hvordan, mens vi er på banen. I frikvartererne vil instruktøren også fortælle jer om, hvordan hundene kommunikerer med deres kropssprog, mimik, og sandelig også lyd, således at I allerede fra første gang lærer at læse jeres egen og andres hunde.

På banen giver man ikke andres hunde godbidder og heller ikke sin egen, hvis der er en fremmed hund i nærheden.

Sørg for praktisk tøj, tilpasset årstiden! Undgå – om muligt – brug af solbriller, kasketter med stor skygge o.l. Hundene aflæser os, og det er vigtigt, at de kan se vore øjne.

Træning sker altid på eget ansvar, og HUNDECENTER NORD kan ikke gøres ansvarlig for evt. skader på tøj, hunde, mennesker o.a.