Hundecenter Nord

HUNDEN GRAVER I HAVEN!

 

Problemet:

Det er nok de færreste, som ønsker at se sin have forandret til et månelandskab med dybe huller her og der og alle vegne!

Der er formodentlig heller ingen, der får hund for IKKE at tilbringe tid sammen med den, opfylde dens basale behov og  lave sjove aktiviteter sammen med den!

Når en hund graver, er det en helt naturlig adfærd og et basalt behov , den får opfyldt.

 

Hvorfor graver hunde så egentlig?

Der kan være flere årsager:

  • For at blive afkølet
  • For at holde varmen
  • For at komme ned til en spændende duft
  • For at grave ben eller anden mad ned (fordi de er overfodrede)
  • Af kedsomhed!

 

DE FLESTE HUNDE GRAVER AF KEDSOMHED, FORDI DE ER LADT ALENE I HAVEN!

 

Når hunde er tvunget til at underholde sig selv i længere tid, griber de næsten altid til aktiviteter, som vi ikke bryder os om, fordi de er hunde, og fordi de ikke kan læse bøger, skrive breve, spille computer, styre fjernbetjeningen, lave kaffe eller tale i telefon!! I stedet gør de det, hunde kan: grave, gø, gnave, guffe og galoppere!

 

Løsningen:

 

Først og fremmest skal du sørge for, at din hund får sine basale behov opfyldt! Dette sker gennem varieret og afbalanceret aktivering mellem næse-, hjerne- og muskelaktiviteter samt opfyldelse af behovet for at møde artsfæller.

Ligeledes er det vigtigt, at hunden kommer væk fra hjemmet hver dag i forskellige miljøer og med forskellige oplevelser og indtryk (vedligeholdelse af socialisering). Selv om man har 20 tønder land, kender hunden efterhånden hver en krog og hvert et græsstrå, og derfor sker der faktisk ikke så meget nyt her! Samtidig ser man også, at hunden ikke bruger de 20 tønder land, selv om den kan! Dette skyldes, at den helst opholder sig der, hvor mennesket opholder sig! Den vil gerne være aktiv sammen med os, hvis ellers relationen er god!!

Du bør derfor ikke lade din hund være alene i haven i længere tid ad gangen.

 

Dernæst kan du udnytte, at din hund gerne vil grave!

Vælg fx et hjørne i haven, hvor din hund gerne må grave og gør så dette sted specielt attraktivt for vovse! Fyld evt. sand i hjørnet, så det er let at grave – også dybt uden at det gør skade på haven!

Lad være med at give din hund mad fra en madskål – det tager kun få minutter at spise – og hvad skal den så give sig til?

Anskaf dig min. 6 stk. hule aktiveringsting, som fx Leo Genius, Mike Genius, Kong, Buster Bone, marvben, rigtige kødben ol. Nu opbløder du hundens foder i vand og stopper det i aktiveringstingene. Herefter graver du dem ned i ”hundens hjørne”. Vis nu vovse at der er noget spændende her. Når hunden får færten af maden, vil den begynde at grave! Ros den i høje toner når den nu giver sig til at få foderet ud. Det kræver også arbejde!

Hvis der altid er noget spændende gemt på det tilladte sted, vil hunden efterfølgende gå direkte derhen og begynde at grave, og du kan beholde resten af haven i fred. Hav tålmodighed indtil den nye vane er indlært!