Hundecenter Nord

Adfærdskonsultation

Der kan være situationer, hvor man ikke kan starte på holdtræning eller ikke ønsker det!

Hvis du har en hund, der ikke kan være alene hjemme og som måske ødelægger det halve eller hele hus, er urenlig, bange for fyrværkeri, er aggressiv eller angst for andre ting, kan det komme på tale at der bliver brug for hjemmeundervisning. Her kommer jeg i jeres hjem, hvor vi sammen finder årsagen, opstiller løsningsplan, følger op, retter til osv. Besøget i hjemmet tager ca. 2 timer. Der vil efterfølgende blive udarbejdet en skriftlig handlingsplan, og evt. opfølgning enten telefonisk eller i hjemmet, således at man ikke overlades til sig selv, før problemet er løst.

I langt de fleste tilfælde, hvor man selv skønner at hunden ikke kan være alene hjemme, er angst og/eller aggressiv, er der dog tale om under- eller overstimulering, kommunikations- og tillidsbrister og manglende indlæring. I disse tilfælde vil holdundervisning være den bedste måde at løse problemet på.

Er der derimod tale om angst, aggression og fobier, kan problemet kun løses ved hjemmekonsultation. Det er derfor nødvendigt først og fremmest at finde ud af hvorfor, og det er dette jeg er behjælpelig med. En ting er sikker: det løser sig ikke af sig selv, men bliver ofte kun værre.

Det bedste I kan gøre, er at kontakte mig, så vi sammen kan finde ud af, hvilket tilbud der er optimalt i netop jeres tilfælde.

Hundens sammenstød med vort samfund er ofte grobund for mange ubehagelige overraskelser og der er ingen tvivl: ”det er bedre at forebygge end at helbrede” – se også under ”hvalpetest”, men det er sjældent for sent!