Hundecenter Nord

Valg af rette race

I arbejdet med forebyggelse af ”problemhunde” tilbyder HUNDECENTER NORDJYLLAND hjælp til valg af race.

Valg af race bør tages ud fra, hvor megen tid man har til at stimulere en hund, familiens sammensætning, lysten til at træne hund og mange andre faktorer.

Desværre vælger de fleste mennesker ud fra udseende eller en bestemt hunderaces popularitet på et givet tidspunkt. Eller måske vælger man den lille, søde, lidt forskræmte hvalp, der sidder i det ene hjørne, fordi man synes, den ser ud til at behøve en masse tryghed og kærlighed. Ofte ser vi desværre, at et sådant valg kan få katastrofale følger for både hund og ejer.

For at få mest mulig succes som hundeejer er det afgørende, at man får lige netop den race, som passer til ejerens/familiens livsstil og den tid, man kan afse til hunden. Man skal nemlig gøre sig klart, at der IKKE FINDES NOGEN RACE, som helt passer sig selv!

Vælger man at få hund, vælger man også at bruge tid sammen med den HVER DAG i hele dens levetid.

Vælger du at få hjælp til ”valg af race” er chancen for succes rykket nærmere. Du får forslag til 2-3 racer med skriftlig profil af racen samt dens behov.

Har du allerede valgt race, og vil du gerne vide mere om racens individuelle behov, og hvordan man stimulerer og aktiverer netop denne race, kan jeg udarbejde en raceprofil.