Hundecenter Nord

Ideologi

Hundecenter Nordjyllands erklærede mål er at arbejde for, at nogle af de mellem 12.000 og 16.000 aflivninger, der foretages på i øvrigt sunde og raske hunde hvert år, nedbringes. Disse aflivninger foretages på grund af adfærdsproblemer, hvoraf det altoverskyggende problem er aggression. Ser man nærmere efter, er de fleste af disse hunde slet ikke aggressive, men blot misforståede og forkert behandlet. Overordnet set er eneste behandlingstilbud til disse hunde: mere lydighedstræning! Imidlertid hjælper lydighedstræning ikke på fx angst og usikkerhed, som meget ofte er de egentlige årsager til aggression. Den gode nyhed er så, at det næsten aldrig er for sent!

Denne hjælp skal have sit udspring i et solidt fagligt fundament for at undgå de hurtige løsninger, som stort set ikke hjælper alligevel. Dette faglige fundament har jeg tilegnet mig gennem 2 ½ års fortløbende uddannelse til adfærdsspecialist, samtidig med at jeg løbende videreuddanner mig med relevante kurser. På denne måde sikrer jeg mig, at min viden altid er opdateret. I løbet af min uddannelsesperiode er jeg blevet grundigt undervist i bl.a. hundesprog, indlæringsprincipper, hundens udviklingsfaser, hvalpetests, trænings- og adfærdsproblemer og ikke mindst løsning af disse. Jeg har lært at finde årsagerne og arbejde med dem i stedet for blot at symptombehandle. Jeg har fået masser af praktisk erfaring i at undervise, da man helt fra start af uddannelsen deltager på rigtig mange hold også som instruktør. Ligeledes er jeg uddannet klikinstruktør. Klikkertræning er jo blevet mere og mere populært, da det er indlæring på hundens præmisser uden en masse kommandoer. Hunden får lov at tænke selv og finde ud af, hvad vi gerne vil have den til, og når det sker, belønner vi den. På denne måde er hunden meget mere motiveret for at træne. Den træner jo for at opnå noget godt i stedet for at undgå noget ubehageligt.

Sidst, men ikke mindst er jeg uddannet hvalpetester, hvilket er et virkelig godt redskab til at finde den rigtige hvalp til den rigtige familie.

I HUNDECENTER NORDJYLLAND bruges kun indlæringsmetoder, som ikke er ubehagelige for hunden. Derfor ser man ikke kæde- og/eller kvælerhalsbånd, gå-pænt-sele, gentle-leader eller hvad de nu hedder, disse seler som alle er ubehagelige for hunden. Ligeledes er Flex-line meget upraktiske på banen, og derfor frarådes disse på det kraftigste. Hvis en hund bliver viklet ind i en anden hunds flex-line, kan der hurtigt opstå slagsmål.

Heller ikke råben og skrigen, at tage fat i sin hund eller lægge den på ryggen for at fortælle den, hvem der er leder er velset her!

I stedet for råder jeg til at glemme alt om dominans og lederskab! Du har jo som ejer alligevel den reelle magt over hunden. Du har kreditkortet, bilnøglerne, nøglen til huset, pengene og telefonnummeret til dyrlægen, hvor du kan bestille tid til aflivning. Du bestemmer, hvad og hvornår hunden skal spise, hvornår den skal være alene, hvornår den kommer ud at gå tur osv. osv. Vi behøver ikke at demonstrere endnu mere magt!

Man kan nå lige så langt, nej meget længere med positiv indlæring, og så får man i tilgift en glad og hengiven hund, som kan blive den gode ven i livet, som vi ønskede os, da hunden blev anskaffet.

Jeg vil gerne understrege, at positiv indlæring ikke betyder, at hunden ingen grænser har. Det betyder blot, at vi lærer hunden velopdragenhed på en måde, som hunden forstår og med respekt og forståelse for, at hunde også er individer, som lærer i forskelligt tempo og på forskellig måde.

Jeg hjælper dig med at finde den måde, hvorpå din hund lærer bedst.